Afvoerput stinkt

Afvoerput die stinkt?

Heeft u last van een afvoerput die stinkt? Dat is erg vervelend! Helaas komt een afvoerput die stinkt vaak voor. De oorzaak van deze stank kan meerdere oorzaken hebben. Daarom is het belangrijk om te ontdekken waar deze stank vandaan komt. Zo kun je het bij de oorzaak aanpakken en blijft deze stank weg. Benieuwd waar de stank vandaan komt? Met een geuronderzoek helpen wij u graag! Neem nu vrijblijvend contact op of vraag een vrijblijvende offerte op!

Waarom stinkt mijn afvoerput?

Afvoerputjes krijgen elke dag veel te verdragen. Denk hierbij aan vet, etensresten, shampoo, zeep en ander soort vuiligheid. Al dit vuil kan ophopen en een verstopping veroorzaken. Daarnaast is deze afvoerput ook een goede verzamelplek voor schimmels en andere ophopingen. Wanneer de schimmels in contact komen met water, gaat de afvoerput stinken. Er is nog een andere reden waardoor een afvoerput kan stinken. Dit is een lekkende afvoer. Ook bij dit probleem kan je een vieze rioollucht ruiken.

Wat kunt u tegen een stinkende afvoerput doen?

Een stinkende afvoerput is erg vervelend en hier wil je snel vanaf komen. Er zijn een aantal tips om van deze stank af te komen. Wij geven u er een aantal. Werken de tips niet en blijft er een rioollucht hangen? Dan is het slim om een professional in te zetten. Wij helpen u graag met het onderzoeken van de bron van de geur met ons geuronderzoek.

Wilt u liever gelijk contact opnemen? Bel ons op: 085-1301869

geuronderzoek omdat de afvoerput stinkt

Afvoerputje schoonmaken

  • Haal alle haren, eten en zeepresten uit het putje. Deze kunnen ook een deel van de oorzaak zijn van de stank. 
  • Neem een kopje met soda en giet dit in de stinkende afvoerput.
  • Giet hier daarna een kopje azijn in de afvoer.
  • Er zal een schuimende reactie ontstaan. Laat dit even een half uurtje inwerken.
  • Spoel het daarna af met kokend water.

Herhaal dit een paar keer per jaar en hierdoor zal de stank veel minder snel terugkomen!

Een laagje olie in uw afvoer

Gaat u op vakantie of gebruikt u uw afvoer niet zo vaak? Dan kan het zo zijn dat de sifon van de afvoer droog komt te staan. Hierdoor kan de stank makkelijk via de afvoerput naar boven komen en ruik je het door het hele huis. 

Om een droogstaande sifon te voorkomen kun je een laagje olijfolie of slaolie in de afvoer doen. Doordat de olie op water drijft, kan het niet verdampen en blijft er een laagje water in staan. Dit voorkomt weer stank uit uw afvoerput.

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Gooi daarom geen afval in uw afvoerput. Denk hierbij aan etensresten of vloeibaar frituurvet. Gebruik een gootsteenzeefje om te voorkomen dat er etensresten in de afvoerput kan komen en daarnaast voorkomt het ook een verstopping. Een verstopte leiding kan dan ook een reden zijn van een stinkende afvoerput.

Blijvende last van de stank?

Heeft u alles geprobeerd maar blijft de stank toch hangen? Dan kan er toch meer aan de hand zijn. Hierbij is het dan ook belangrijk om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Wij sporen door middel van een geuronderzoek de oorzaak op en helpen u om het probleem definitief op te lossen. Wilt u direct van een afvoerput die stinkt af? Neem dan vandaag nog contact op met ons of vraag een vrijblijvende offerte aan! Heeft u ook last van schimmels? Ook dan staan wij voor u klaar. 

Afvoerput stinkt en intra air helpt