Co2 meten

CO2 is schadelijk voor de gezondheid, dit is algemeen bekend bij het gas. Het is daarom van groot belang om te weten hoeveel CO2 er in uw woning, kantoorpand of werkplek aanwezig is. Intra-Air helpt u bij deze meting. In combinatie met een luchtkwaliteit onderzoek weet u binnen een handomdraai hoe het binnenklimaat van uw woning omtrent CO2 gehalte er bij staat.

Gecertificeerd

Een uitgebreid en kwalitatief CO2 meting vraagt om de deskundigheid van een echte expert. Daarnaast is het van groot belang dat de CO2 door specialisten worden gemeten. Hiermee wordt een duidelijke oplossing gegeven om de hoeveelheid koolstofdioxide in de woning te reduceren en de gezondheidsrisico’s in te perken.

Wat is CO2 precies?

CO2 is van nature een gas die in lage hoeveelheid voorkomt in de lucht. Het wordt ook wel koolstofdioxide genoemd en kan in grotere hoeveelheden schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarnaast ontstaat het bekende broeikaseffect, wat er voor zorgt dat de aarde sneller opwarmt. Maar hoe ontstaat koolstofdioxide precies? Dit ontstaat door de verbranding van allerlei soorten stoffen, denk hierbij aan benzine en diesel van auto’s, of fossiele brandstoffen zoals kool en hout. Daarnaast stoten dieren en wij als mens deze gassen uit dat ontstaat door de vertering van voedsel of het uitademen van lucht. Kortom, CO2 is overal om ons heen en wordt overal uitgestoten en ingeademd.

Zelf een meting uitvoeren?

Het meten van CO2 is niet moeilijk. Er zijn diverse CO2 meters op de markt die de hoeveelheid koolstofdioxide in een ruimte meten. Echter is het van groot belang dat de uitslag nauwkeurig is. Veel meters die beschikbaar zijn voor u als consument zijn vaak onnauwkeurig. Daarnaast geven deze meters geen algeheel beeld van het binnenmilieu en de luchtkwaliteit. Want wanneer het blijkt dat er teveel CO2 in de lucht zit, waar zit dan het probleem? of wat is de oorzaak?

Intra-Air helpt u hierbij, wij meten het CO2 gehalte in uw woning, ruimte of bedrijfspand. Analyseren deze meting om de oorzaak en de bron te vinden. Daarnaast zorgen wij ervoor dat het probleem snel en vakkundig opgelost wordt.

Waarom CO2 meten?

CO2 meten is erg belangrijk, in lage concentraties is dit niet schadelijk voor de gezondheid, maar teveel blootstelling aan koolstofdioxide kan zorgen voor gezondheidsklachten zoals;

  • hoofdpijn
  • pijn aan de ogen
  • misselijk gevoel
  • duizeligheid
  • concentratieproblemen

 

De koolstofdioxide zorgt er namelijk voor dat het zuurstofgehalte in de ruimte daalt. Met als resultaat dat er minder zuurstof ingeademd kan worden. Hier kan de mens niet goed tegen en veroorzaakt veelal bovenstaande klachten.

CO2 meten doen wij zo

Een van onze experts komt bij u langs om een meting uit te voeren. Wanneer de resultaten van deze meting bekend zijn wordt de oorzaak van de hoeveelheid koolstofdioxide achterhaald, dit kan bijvoorbeeld zijn het slecht ventileren van de woning of een onderbroken luchtstroom in uw woning. Hierdoor wordt de woning beter leefbaar of de werkplek productiever. Vaak verdwijnen de gezondheidsklachten ook snel nadat het onderzoek is afgerond.

Vaak nemen wij een CO2 meting mee in het algemeen binnenmilieu onderzoek voor zowel particulieren als bedrijven. Omdat CO2 enkel een indicatie van luchtverversing is, nemen we ook overige verontreinigingen mee zoals schimmels, bacteriën en andere ziektemakers.

co2 meting uitvoeren

Ervaart u klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid of misselijkheid in een specifieke locatie of ruimte? Dan is het aan te raden ome en CO2 meting te laten uitvoeren.