doucheputje stinkt

Je doucheputje stinkt! Zo kom je er vanaf

Je doucheputje stinkt naar een riool of er komt een muffe geur vanaf. Iets dat je natuurlijk niet wil hebben in de badkamer. Er zijn een aantal oorzaken die ervoor zorgen dat je doucheput stinkt. Vaak is het een huiselijk probleem en zo op te lossen, maar het kan ook een hardnekkig probleem zijn dat steeds terug komt. Dan is het goed om te weten waar de stank vandaan komt, is een geuronderzoek een goede manier om tot die oorzaak te komen. Wij helpen u graag met een geuronderzoek en geven daarbij uiteraard ook advies over, bij hoe je dit kan verhelpen en voorkomen.

Heeft u snel een vraag? Wij zijn 24/7 telefonisch bereikbaar!

Telefoonnummer: 085 – 130 1869

Oorzaken van een stinkend doucheputje

Als je net de hele badkamer grondig hebt schoongemaakt en nog steeds een stank ruikt, is de kans groot dat deze uit het doucheputje komt. Dit komt doordat hier al het vieze water in gaat en in verbinding staat met het riool. Om een stinkend doucheputje tegen te gaan, is het goed om te weten waar dit vandaan komt. Je herkent de stank uit je doucheput door of een muffe schimmellucht of een rioollucht.

geuronderzoek omdat de afvoerput stinkt

Schimmellucht

De doucheput is de afvoer van de douche. Tijdens het douchen komen hier haren, zeepresten en andere viezigheid in. Deze stapelen zich op in de afvoer en in combinatie met het water is dit de ideale omgeving voor schimmels. Wanneer je hier niks tegen doet, ontstaat er een muffe geur waardoor je doucheputje stinkt.

Rioollucht

Een andere lucht die uit je doucheput kan komen is een rioollucht. De oorzaak van deze vieze rioollucht is vaak een lekkende afvoerput of een kapotte stankafsluiter. Een stankafsluiter is een schotje of een sifon die ervoor zorgt dat er een laagje water blijft liggen tussen het riool en de doucheput. Het water zorgt ervoor dat de stank niet naar de doucheput gaat. Wanneer deze kapot is en het water te laag staat, kan het zo een stinkende doucheput veroorzaken.

Snel de oorzaak opsporen van een doucheputje die stinkt?

Een paar tips tegen een stinkend doucheputje

Zeefje

Tijdens het douchen spoelt er vaak wel wat rommel weg. Plaats daarom een zeefje in de doucheput. Dit vangt alle hardnekkige viezigheid zoals haren op. Zo komt het niet in de afvoer terecht en hoopt het niet op. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

Baking soda en azijn

Baking soda en azijn is een goede combinatie. Deze twee middelen versterken elkaar. Gooi regelmatig een kopje baking soda in de afvoer en daarna een kopje azijn. Dit geeft een bruisende reactie. Daardoor laat de aanslag in de doucheput los. Laat dit een tijdje goed intrekken en giet daarna kokend water door de afvoer.

Koffieprut uit een koffiefilter

Koffie kan ook de oplossing zijn voor de stank. Koffie neemt nare luchtjes op en ontvet daarnaast ook nog eens. Hierdoor maakt het dus ook de afvoer schoon. Doe dus een keer wat koffieprut in de doucheput en wie weet is dit de gouden tip.

nog steeds last van een stinkend doucheputje?

Na deze tips nog steeds last van een doucheputje die stinkt? Dan kan er meer aan de hand zijn. Wij helpen u graag met een geuronderzoek om de bron van de stank op te sporen. Daarnaast adviseren wij u hoe u dit goed kunt oplossen. Vraag nu een vrijblijvende offerte op!

contact opnemen als doucheputje stinkt