Fijnstof meten

Wat is fijnstof precies?

Fijnstof is de overkoepelende naam voor verontreinigde luchtdeeltjes. Deze deeltjes zijn zelfs zo klein dat ze ingeademd kunnen worden. Slechte luchtkwaliteit en gezondheidsklachten? Fijnstof kan dus wel eens de boosdoener zijn. Intra-Air helpt u met fijnstof meten en het oplossen van dit probleem in uw woning, kantoor of schoolgebouw.

De stof komt vaak voor en ontstaat veelal op de volgende manieren:

  • Natuurlijke fijnstof, zoals bijvoorbeeld opwaaiende deeltjes in de natuur
  • Infra zoals roet uitstoot van voertuigen
  • Industrial fijnstof; zoals metalen en bulkgoederen
  • Agri zoals uitstoot van gedroogde mest
  • Achterstallig onderhoud van luchtbehandelingsinstallaties en het niet schoon houden van filters

Waarom fijnstof meten?

De hoeveelheid fijnstof dat gemeten is, wordt als indicatie gebruikt voor de algemene luchtkwaliteit in uw woning of werkruimte. Wanneer er veel fijnstof boven de grens aanwezig is, kan dit leiden tot klachten. Denk hierbij aan hoesten, irritatie in de luchtwegen of benauwdheid. Langdurige blootstelling aan grote hoeveelheden fijnstof kan zelfs effect hebben op hart- en vaatsystemen. Mensen die al veel last hebben van deze klachten, kunnen dus toenemende klachten krijgen. 

Daarom is fijnstof meten erg belangrijk. Naast fijnstof brengt het ook andere zaken aan het licht zoals schimmels en bacteriën die door de lucht zweven. Het meten is dus erg belangrijk, maar het oplossen zelfs nog belangrijker. 

Wilt u weten hoeveel fijnstof er in uw woning of werkruimte zit? Neem dan nu contact met ons op.

Gecertificeerd fijnstof meten

Een uitgebreid en kwalitatief fijnstof meting vraagt om de deskundigheid van een expert. Daarnaast is het van groot belang dat de fijnstof door specialisten worden onderzocht. Hiermee wordt een duidelijke oplossing gegeven om de hoeveelheid fijnstof te reduceren en de gezondheidsrisico’s in te perken.

Regelmatig een fijnstof meting te laten uitvoeren om de gezondheidsrisico’s voor uzelf, uw familie of uw medewerkers in te perken.

Intra-air
Intra-air wordt door 104 klanten beoordeeld met een 9,2
4.5/5

Last van fijnstof?

Regelmatig een fijnstof meting te laten uitvoeren om de gezondheidsrisico’s voor uzelf, uw familie of uw medewerkers in te perken