Geluidsonderzoek

Geluidsoverlast van de buren of kun je slecht slapen doordat je steeds een bromtoon hoort? Veel mensen met LFG-laag frequentie geluid ervaren hiervan hinder en hebben een verstoorde slaap. Met een geluidsonderzoek van Intra-Air komt u erachter wat de bron is en wat hier een goede oplossing voor is.

Er wordt geschat dat ongeveer 2,5% van de bevolking infrasoon geluid kan waarnemen. De oorzaak hiervan kan zeer divers zijn. Dit frequentie geluid wordt amper gedempt door muren en obstakels en kan vele kilometers komen. 

Geluidsoverlast

binnenshuis kan er hinder ondervonden worden van laag frequentie geluid. Dit is erg vervelend en kan negatieve invloed hebben op uw woongenot en gezondheid. Veel voorkomende oorzaken van laag frequentie geluid in huis zijn;

Elektrische apparaten zoals televisie, koelkast, wasmachine, afzuigingen, cv-ketels en radiatoren. Maar ook stekkerdozen behoren tot een veel voorkomend item dat dit geluid opwekt.

Nu zult u zich afvragen; is laagfrequentie geluid gevaarlijk?

Jazeker. Geluidoverlast komt in alle soorten en maten voor en is per definitie slecht voor uw gezondheid. Heeft u geluidsoverlast in huis dan bederft dit ook gelijk uw woongenot.

Gezondheidsklachten

Laag frequentie geluid kan gezondheidsproblemen veroorzaken, denk hierbij aan hoofdpijn, slaapproblemen en stressklachten. Mocht u vanuit huis werken dan heeft dit ook invloed op uw werkprestaties. Meer dan genoeg redenen om geluidoverlast van laag frequentie geluid in te dammen.

"Laag frequentie geluid tast uw gezondheid en woongenot aan"

geluidsgolven in het donker gevisualiseerd

Plan van aanpak

Afgelopen jaren is er meer aandacht gekomen voor laagfrequentie geluid. Met name de overlast die dit veroorzaakt. Er zijn diverse stappen die je kunt ondernemen als u hinder ondervind van laag frequentie geluid.

Allereerst meld het probleem. Het aantal meldingen van LFG neemt elk jaar toe. U kunt deze meldingen maken bij Stichting Laagfrequentie Geluid, uw verhuurder, woningbouw en milieu dienst van de gemeente.

Daarnaast zoek afleiding, hoe lastig dit ook is. Ga met regelmaat naar buiten en probeer uw dagelijkse activiteiten vol te houden.

Geluidsonderzoek verrichten

Heeft de bovenstaande plan van aanpak geen effect en lukt het niet om de bron van het laagfrequentie geluid te vinden. Laat dan een geluidsmeting maken door Intra-Air. Wij pakken hierbij de oorzaak en bron van het geluid aan. Zo weet u precies wat de boosdoener is en kunt u daarna adequate stappen ondernemen om uw woongenot en gezondheid te verbeteren.

Last van laag frequentie geluidsoverlast?

Ondervindt u hinder van laag frequentie geluid. Vraag een geluidsmeting aan.