Onze Diensten

Overzicht van onze diensten

Klik hieronder op een van onze diensten die u aanspreekt of waar u meer informatie over wilt lezen. De pagina navigeert u.

Alle diensten van intra air
Binnenmilieu onderzoek
Intra-air wordt door 104 klanten beoordeeld met een 9,2
4.5/5

Binnenmilieu onderzoek

Wanneer het om het binnenklimaat gaat wordt deze veelal bepaald door de luchtkwaliteit in de woning, kantoor of bedrijfspand en instellingen. Bij een evenwichtig binnenklimaat wordt het woon- en werkcomfort en gezond werken gegarandeerd.

Compleet binnenmilieu meting.
Dit word vaak aangevraagd wanneer mensen zich niet lekker voelen in hun woning en/of werkomgeving of als ze gewoon voor de zekerheid een meting willen uitvoeren.

Geur onderzoek

Geuren kunnen zowel prettig als hinderlijk worden ervaren, wanneer er sprake is van een hinderlijke geur noemt men dit vaak ‘een stank’. Naast deze vervelende ervaring kan dit ook gezondheidsrisico’s met zich mee brengen zoals hoofdpijn of een verstoorde ademhaling. Wanneer u nare geuren ervaart in uw woon- of werkomgeving is een geuronderzoek de oplossing om de oorzaak te vinden en deze bij de bron aan te pakken.

Dit word vaak gevraagd wanneer mensen last hebben van een geur in de woning. Bijvoorbeeld door de geur van het riool of door rondlopend ongedierte.

Geuronderzoek

"Dankzij een geur onderzoek de oorzaak gevonden van mijn hoofdpijn"

Schimmelonderzoek bij intra air
Intra-air wordt door 104 klanten beoordeeld met een 9,2
4.5/5

Schimmel onderzoek

Schimmels maken een groot deel uit van ons leefklimaat. Deze kunnen hier een positieve invloed op hebben, maar er zijn ook diverse soorten schimmels die een negatieve invloed uitoefenen op de leefomgeving, en dus de gezondheid.

Wij leggen vaak de oorzaak van het probleem bloot door middel van de modernste meet technieken en ruime ervaring. Hierin kunnen wij u ook voorzien in advies om het probleem op te lossen.

Ozon behandeling

Ozon (O3) is een zeer reactief gas dat bestaat uit drie zuurstofatomen. Het is zowel een natuurlijk als een door de mens gemaakt product dat in de bovenste atmosfeer van de aarde voorkomt. Nog een kenmerk is dat het een prikkelende geur heeft

Het behandelen van een ruimte is niet binnen een paar minuten gebeurd. Zowel tijdens als na de behandeling kan de ruimte enkele uren niet worden betreden. Doormiddel van speciaal apparatuur wordt de kamer of ruimte grondig en diep gereinigd. Vervelende geuren en geuren die permanent aanwezig waren worden hierdoor verwijderd.

De ozonbehandeling in een kamer
Stralingmeting van intra air tekening

"Straling zorgt voor ernstige vermoeidheid, Intra-air meet voor uw gezondheid"

Stralingsmeting

Straling is niet goed voor de mens en bij een hoge dosering aan elektromagnetische straling kunnen er gezondheidsklachten optreden. Staat uw woning of werkplek dicht in de buurt van zendmasten, transformatorhuizen of hoogspanningsmasten? Dan kan het een uitkomst bieden om een stralingsmeting uit te laten voeren.

Wanneer wij een meting uitvoeren wordt de stralingsbelasting in elke kamer of ruimte in kaart gebracht waar men langdurig verblijft. Denk hierbij aan slaapkamer, kantoor, werk- of woonkamer. Hierdoor krijgt u een goed beeld van hoeveel straling er zich in deze omgevingen bevindt en de mate waarin dit problemen kan opleveren voor de gezondheid en productiviteit.

Fijnstof meten

Fijnstof zijn alle stofdeeltjes in de lucht met een maximum van 10 micrometer. Deze deeltjes zijn dan ook klein genoeg om ingeademd te worden.

Het meten van fijnstof geeft een goede indicatie van de globale luchtkwaliteit in een woning of kantoorruimte. Fijnstof bestaat namelijk uit zwaveldioxide, stikstofoxiden en ammoniak en is daarom schadelijk voor de gezondheid. Hoesten, luchtwegklachten en benauwdheid zijn dan ook de voornaamste gezondheidsklachten van fijnstof.

Fijnstof meting en uitlaatgassen
Een afbeelding van de ecologische voetafdruk.

"Teveel blootstelling aan co2 is schadelijk is voor de gezondheid."

Co2 Meting

Co2 uitstoot is een algemeen begrip geworden. Ondanks dat wij als mens zelf ook co2 uitstoten is teveel blootstelling schadelijk voor de gezondheid. Door een luchtonderzoek uit te voeren en deze te combineren met het meten van de hoeveelheid koolstofdioxide, weet u direct of u bloot wordt gesteld aan teveel co2 in het binnenklimaat van uw woning of werkomgeving.

Co2 haalt het zuurstofgehalte uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit daalt en hierdoor een gebrek aan zuurstof ontstaat. Hier kan de mens vervolgens niet tegen. Het meten en in stand houden van de co2 hoeveelheid in uw werk- of leefomgeving is dus van groot belang.