Ozon behandeling

Ozon (O3) is een zeer reactief gas. Ook bestaat het uit drie zuurstofatomen. Daarnaast is het zowel een natuurlijk als een door de mens gemaakt product dat in de bovenste atmosfeer van de aarde voorkomt. Het kenmerkt zich vervolgens door een prikkelende geur.

Het behandelen van een ruimte verloopt niet binnen een paar minuten. Zowel tijdens als na de behandeling kan de ruimte enkele uren niet worden betreden. Doormiddel van speciaal apparatuur wordt de kamer of ruimte grondig en diep gereinigd. Vervelende- en permanent geuren die aanwezig zijn verdwijnen ook.

Gecertificeerd

Een uitgebreid en kwalitatief ozon behandeling vraagt om de deskundigheid van Intra-Air. Daarnaast is het belangrijk dat de ozon behandeling door specialisten wordt uitgevoerd. Onze specialisten hebben al meer dan 35 jaar ervaring in het vak. De ozonbehandeling doodt de micro-organismen in het binnenmilieu.

Intra-air wordt door 104 klanten beoordeeld met een 9,2
4.5/5

Doel van de behandeling

De ozon is een beladen woord. Het wordt namelijk vaak geassocieerd met smog en luchtvervuiling. Ozon is echter niet alleen slecht voor je gezondheid, de ozon is namelijk een gas dat van nature in lage concentraties voorkomt in de atmosfeer. De ozon zorgt houdt UV-straling tegen dat schadelijk is voor de mens het volledige eco-systeem. Daarnaast is het ook een nuttig gas dat de lucht en oppervlakten reinigt en steriliseert. (Hardnekkige) bacteriën worden opgesplitst door de ozongassen. Het doel van de behandeling is om de woning te ontdoen van schadelijke micro-organismen die alledaags aanwezig zijn. Daarnaast worden ook aanwezige stoffen na een rand onschadelijk gemaakt. Fijnstoffen en permanent aanwezig geuren die ontstaan door brand kunnen wij ook verwijderen.

afbeelding van een brand in een huis en staat op de ozonbehandeling

Hoe verloopt de ozon behandeling

De specialist van Intra-Air komt bij u langs en neemt de behandeling met u door. U moet de woning verlaten, zodat de ozon behandeling van start kan gaan. Tijdens de behandeling worden schadelijke stoffen, micro-organismen en schadelijke fijnstoffen onschadelijk gemaakt. Omdat de behandeling erg intensief en van hoge concentratie is kunt u na de behandeling de woning enkele uren niet betreden. Pas nadat de woning door de specialist goed geventileerd is en de lucht vrij is van ozon kunt u weer genieten van een fris en gezond huis.

Ozon desinfectie

Het desinfecteren van de ruimte middels een ozon behandeling doodt alle schimmels (zichtbaar en onzichtbaar), bacterieën, gisten en micro-organismen.

Intra-air wordt door 104 klanten beoordeeld met een 9,2
4.5/5
Onzichtbare schimmels in een huis

Wat kost een ozon behandeling

Een ozon behandeling kan erg duur zijn. Zeker wanneer er veel voorbereidende handelingen gedaan moeten worden. Gelukkig zijn er diverse soorten ozon behandeling passend in elk budget. Bent u particulier? het ozon onderzoek is standaard meegeleverd in het particulier binnenmilieu onderzoek. Intra-Air onderzoekt de ruimte en brengt de micro-organismen van uw binnenmilieu in kaart.

De kosten van de desinfectie zijn

Bij een woning tot 125 m²: € 499,- exclusief btw.
Bij een woning groter dan 125 m²: € 599.- exclusief btw

Voor onze zakelijke klanten gelden er andere tarieven. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Ozon geur behandeling

Heeft u nare geuren in huis die permanent aanwezig zijn, of is uw woning verontreinigd? Denk hierbij aan muffe geuren, brandlucht, urine geur en sigarettenlucht. Dan is een ozon desinfectie + geur behandeling de beste keuze.

Meer informatie over de ozon behandeling

Er zit altijd een kleine hoeveelheid ozon in de lucht. Alleen bij pieken in de concentratie of bij langere hoge concentratie ozon in de lucht wordt het schadelijk voor mens en dier. Ozon vervuiling is het meest intensief op windstille dagen en dagen dat de zon intens schijnt. In de zomer werkt het als een katalysator op smog.

Gelukkig heeft Nederland minder te maken met bijv. Smog dan andere landen om ons heen. Maar ondanks dit gegeven is de hoeveelheid ozon hier ook schadelijk voor onze gezondheid. Een smogalarm wordt afgegeven indien de concentratie hoger is dan 240 ug/ m3 voor een duur van minimaal 3 uur. De Europese norm voor smog is 120 ug/m3 gemiddeld over een periode van 8 uur en een maximum van 25 dagen per jaar. Nederland blijft ruim onder dit limiet waardoor de smog en ozon niet schadelijk is voor onze gezondheid.

Schone lucht inademen?

Laat de experts van Intra Air uw woonruimtes met ozon behandelen. Hierdoor leeft u snel weer in een fris en gezond huis.