Schimmel onderzoeken en bestrijden

Schimmel onderzoek en verwijderen

Heeft u last van schimmel in uw woning? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Schimmel komt vaak voor in de badkamer, kelder, op zolder en de slaapkamers. Lees hieronder wat wij voor u kunnen betekenen, ook op het gebied van schimmel laten verwijderen.

Schimmels maken een groot deel uit van ons leefklimaat. Schimmels kunnen hier een positieve invloed op hebben, maar er zijn ook diverse soorten schimmels die een negatieve invloed uitoefenen op de leefomgeving, en dus de gezondheid. De oorzaak van schimmel is altijd een teveel aan vocht, aangezien schimmels zich alleen in vochtige omstandigheden kunnen ontwikkelen. Wanneer er schimmels in je huis opduiken, kan je er zeker van zijn dat je ook een vochtprobleem hebt. 

Met een schimmelprobleem leggen wij vaak de oorzaak van het probleem bloot door middel van de modernste meet technieken en ruime ervaring. Hierin kunnen wij u ook voorzien in advies om de schimmel te verwijderen, zo komt u af van schimmels in huis.

Gecertificeerd

Een uitgebreid en kwalitatief schimmel onderzoek vraagt om de deskundigheid van een schimmelexpert. Daarnaast is het van groot belang dat de schimmels door specialisten worden onderzocht in laboratoria. Hiermee wordt uitsluitsel gegeven of de schimmels in uw woning een gevaar vormen voor uw gezondheid.

Intra-air wordt door 104 klanten beoordeeld met een 9,2
4.5/5

Doel van het schimmel onderzoek

Het doel van het schimmel onderzoek is ontdekken waar de schimmel vandaan komt en of het vochtgehalte in de woning hoog is. De zwarte vlekken op de muur zien er niet fris uit en kan ook nog eens schadelijk zijn voor uw gezondheid.

Er zijn diverse soorten oorzaken waardoor schimmels zich beginnen te ontwikkelen. Met name kruipruimtes, kelder, badkamer en het washok zijn gevoelige plekken het huis voor de ontwikkeling van schimmels. Vaak zie je de schimmels op het plafond verschijnen. Hieronder de meest voorkomende oorzaken van schimmel ontwikkeling:

 • Onvoldoende ventilatie
 • Lekkages
 • Condens bij kieren of ramen
 • Vochtige bouwmaterialen (isolatiematerialen)
 • Slechte afzuiging (slecht werkende ventilatie)
 • Optrekkend vocht
 • Hoog luchtvochtigheid in de woning

Door gebruik te maken van de nieuwste meetapparatuur kunnen wij de luchtvochtigheid vaststellen. Daarnaast maken wij lucht monsters om deze vervolgens te laten onderzoeken in onze laboratorium. De uitslag van dit onderzoek maakt vervolgens duidelijk de concentratie schimmels in uw woning, de schadelijkheid van de schimmels en of dit invloed kan hebben op uw gezondheid.

De gezondheidsrisico’s van schimmels

De bekende zwarte vlekken in het huis, schimmel. Het ziet er niet fris uit en is zeker niet ongevaarlijk. Met name kleine kinderen, mensen met een verzwakt immuunsysteem of luchtwegproblemen kunnen gevoelig zijn voor de aanwezigheid van schimmels. Het niet oplossen van schimmels en de langdurige blootstelling hieraan brengen de volgende gezondheidsrisico’s met zich mee;

 • Slecht slapen
 • Irritatie aan de luchtwegen (benauwdheid en hoesten)
 • (Over)vermoeidheid
 • Irritatie aan de huid
 • Irritatie aan de ogen
 • Misselijkheid of lusteloosheid

  Wacht hier niet te lang mee en laat dit direct onderzoeken door een van onze Experts voor een gezonde leef omgeving.

Hoe verloopt een schimmelonderzoek?

De specialisten van Intra-Air zullen de woning screenen en nemen lucht monsters af in de diverse ruimtes. Deze monsters worden onderzocht in onze laboratorium op de verschillende soorten schimmels en hoeveel schimmels er zichtbaar en onzichtbaar (schimmelsporen die zich in de lucht bevinden) aanwezig zijn. Na de uitslag zal een van de experts van Intra-Air u adviseren en helpen bij het verwijderen van schadelijk schimmels.

Schimmels behandelen en laten verwijderen

Schimmel verwijderen, hoe doen we dat?

Schimmel verwijderen is alleen mogelijk als de onderliggende problemen aangepakt worden Er zijn meerdere mogelijkheden om de schimmel te verwijderen. Dit kan per situatie verschillen. We kunnen bijvoorbeeld door middel van een lucht desinfectie behandeling de schimmelsporen via een ozongenerator verwijderen.

Ook kunnen wij de zichtbare schimmelplekken professioneel verwijderen. Hiervoor gebruiken wij altijd producten met een krachtige schimmelwerende toplaag.

Voor meer informatie over het verwijderen van schimmel kunt u contact met ons opnemen via ons landelijk telefoonnummer of u via het tabblad ‘offerte aanvragen

Wat kost een schimmel onderzoek

Bent u particulier? Dan is het schimmelonderzoek standaard meegeleverd in het particulier binnenmilieu onderzoek. Intra-Air analyseert de schimmels, stelt de bron of herkomst vast en zorgt ervoor dat de schimmels definitief verdwijnen of geneutraliseerd worden.

De kosten voor een complete binnenmilieu onderzoek hebben een vanaf prijs van 250 euro inclusief voorrijkosten.

Schimmel in de badkamer

Doordat schimmels ontstaan in vochtige omstandigheden, is de badkamer vaak een plek waar je schimmel ziet. Je herkent dit doordat er vaak zwarte puntjes of zwarte schimmelplekken ontstaan op het plafond, in de kit randen of in de voegen. De schimmel in de badkamer is niet goed voor de gezondheid. Zeker bij jonge kinderen. 

Hoe verwijder je schimmel uit de badkamer? Wanneer er al (zwarte) schimmel in de badkamer zit kunnen wij door middel van een schimmel onderzoek ontdekken wat voor schimmel het is en geven wij u direct de oplossing. Wanneer het is verwijderd komt de volgende vraag. 

Hoe voorkom je schimmel in de badkamer? Dat begint bij goed ventileren. Goede ventilatie zoals een raam open zetten of een plafondventilator aanzetten tijdens het douchen, wordt het vocht uit de badkamer getrokken. Daarnaast helpt het als je na het douchen om natte oppervlaktes te drogen met een trekker of een handdoek. Verder voorkom je schimmel in de badkamer door geen beschadigde kit randen, tegels en voegen te hebben. Hier trekt de schimmel in en krijg je moeilijk de schimmel uit de badkamer. 

SCHIMMEL laten VERWIJDEREN?

Laat de experts van Intra Air een uitgebreid schimmel onderzoek doen en ontdek de oorzaak van de schimmelvorming en krijg direct de oplossing om de schimmels permanent te verwijderen.